Υπαναχώρηση & Επιστροφές Προϊόντων

1. Πολιτική Επιστροφών

Δικαίωμα Υπαναχώρησης - Όροι & Προϋποθέσεις
Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι μεταπώληση τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντάς μας το προϊόν.
Το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείτε να το ασκήσετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος ώστε να θεωρηθεί εμπρόθεσμη και δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον αιτιολόγηση από εσάς.
Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, χωρίς φθορές, με πλήρη συσκευασία και όλα του τα παρελκόμενα. Η επιστροφή του προϊόντος γίνεται με δικό σας μεταφορικό μέσο και κόστος, εντός επίσης 14 ημερολογιακών ημερών, αρχής γενομένης από την επόμενη ημέρα κοινοποίησης σε εμάς της δηλώσεως σας περί υπαναχώρησης και σύμφωνα πάντοτε με τους όρους της σύμβασης από την οποία 
Εφόσον εγκριθεί η επιστροφή,  θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά πλην των μεταφορικών.

Η διαδικασία υπαναχώρησης θα ξεκινήσει αφού πρώτα εγκριθεί από το Placemall Service.

Αμέσως μόλις λάβουμε την παρούσα δήλωση υπαναχώρησης θα επικοινωνήσουμε μαζί σας (τηλεφωνικά ή με sms & με e-mail) για να σας δώσουμε τις λεπτομέρειες επιστροφής και αριθμό έγκρισης.

Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης προϋπόθεση για την επιστροφή είναι:

  • Το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, να είναι άθικτη η συσκευασία και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά.Έχετε το δικαίωμα ναεξετάσετε τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος  με την ελάχιστη επέμβαση στο προϊόν και τη συσκευασία του.
  • Ο πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει την εταιρεία αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης, το Placemall δικαιούται να συμφωνήσει με τον πελάτη την αποζημίωσή της ακόμα και με αμοιβαίο συμψηφισμό.
  • Σε διαφορετική περίπτωση το Placemall έχει το δικαίωμα να σας επιστρέψει μόνο ένα μέρος του αρχικού ποσού αναλόγως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το προϊόν όταν τοεπιστρέψετε συγκριτικά με την εργοστασιακή του μορφή ή και καθόλου έαν το προϊόν είναι κατεστραμμένο.Το ποσό αποζημίωση καθορίζεται από την κατάσταση του προϊόντος και της συσκευασίας του.Σε κάθε τέτοια περίπτωση θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων.

Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών η χρήση των οποίων απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεταιαυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% της αξίας τιμολόγησης. 
Εάν για ειδικούς λόγους γίνει δεκτή η επιστροφή τέτοιας περίπτωσης, τότε η εταιρεία θα καταβάλει μέρος του τιμήματος το οποίο θα προσδιορίζεται για την συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα μετην κατάσταση του προϊόντος και την τρέχουσα εμπορική του αξία του και αφού προηγηθεί έλεγχος της κατάστασης του στην έδρα του Placemall ή σε συνεργαζόμενο επισκευαστή.

Σε περίπτωση που η υπαναχώρηση αφορά παροχή υπηρεσιών (service, εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη) ο πελάτης οφείλει να καταβάλει ένα ποσό ανάλογο προς τα παρασχεθέντα μέχρι τη δήλωση υπαναχώρησης. 
Εάν ο καταναλωτής ασκήσει το δικαίωμα της υπαναχώρησης τυχόν συνδεδεμένες συμβάσεις λήγουν αυτομάτως, χωρίς κανένα κόστος για τον πελάτη.

Βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ ενδεχομένως δεν δικαιούστε επιστροφή χρημάτων αν το πρόβλημα είναι ασήμαντο, δεν επηρεάζει την λειτουργικότητα του προϊόντος π.χ. μια γρατζουνιά σε θήκη CD - μικροφθορές στη συσκευασία και όχι στο προιόν κτλ.

Αν αγοράσετε ή παραλάβατε προϊόντα από έδρα εταιρείας - κατάστημα, δεν έχετε δικαίωμα βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ να τα επιστρέψετε (για αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων) εκτός αν είναι ελαττωματικά.

Επιστροφή λόγω παράδοσης λανθασμένου προϊόντος
Στην περίπτωση που το προϊόν που σας αποστείλαμε είναι διαφορετικό από αυτό που παραγγείλατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την αγοράτου χωρίς χρέωση μεταφορικών. 
Η επιστροφή του προϊόντος, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη την αυθεντική συσκευασία και χωρίς να έχουναφαιρεθεί οι προστατευτικές ζελατίνες.

2. Αποστολές Προϊόντων
  • Συσκευάστε καλά το προϊόν σας (κατά προτίμηση στο κουτί του).
  • To Placemall δεν φέρει ευθύνη για ζημιές ή φθορές της συσκευής σας κατά την αποστολή προς τα γραφεία μας.
  • Εντός της συσκευασίας θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αντίγραφο της απόδειξης αγοράς ή του τιμολογίου.
  • Συστημένα δέματα από ταχυδρομείο δεν παραλαμβάνονται.

Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής σας δραστηριότητας, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντάς μας το προϊόν.
Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και η επιστροφή γίνεται με δικό σας μέσο και κόστος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της υπαναχώρησης (είτε το επιστρέφετε εσείς, είτε το αποστέλλετε με κάποιο μεταφορέα).
Εφόσον εγκριθεί η επιστροφή,  θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό  του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει.

 
Μόλις λάβουμε την παρούσα αίτηση το τεχνικό τμήμα θα επικοινωνήσει μαζί σας (τηλεφωνικά ή με sms & με e-mail) για να σας δώσουμε λεπτομέρειες επιστροφής και αριθμό έγκρισης.